Avonos lehetőségek
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AVONTERMÉKEK

 

Aktuális katalógus

 

 

 

 

Tanácsadónő

KOORDINÁTOR


 

 



 

 
OLdalamra mutató linkek

 

 

www.e-referrer.com

 

Automatikus link csere rendszer

Ebbe a listába van lehetőség a partneroldalak hivatkozásainak megjelenítésére

Ha, mutató linket

AVONOS LEHETŐSÉGEK-re

helyezel el a honlapodon a rendszer azt automatikusan érzékeli.

Minél több látogató érkezik tőled, annál előrébb kerülsz a listán.

 

 
INFÓ

Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Reklám-Csere Szörföző - http://surf.reklam-csere.hu

 

Visit this site.

 

Új, Magyar, jövedelem építési program

WYW Linkek

nettrend.hu - ami a neten számít

 
Itt hirdesd oldalad

 
Elrontott ételek

 

 

Azért ,nem olyan nagy a baj         Elrontottad?  Ne mérgelődj

Olvasd el a következő ötleteket ,lehet hogy találsz megoldást.......

 

 

 

Fözési ötlettek

 

 

 

…híg lett?

Megjegyzem, egy mártás sűrűségét elég nehéz megállapítani főzés közben, mert miközben hül, folyamatosan sűrűsödik. Szerintem, amíg nem vagy biztos az arányokban, mártásoknál tartsd be a szakácskönyvben előírt mennyiségeket!

Egy kávéskanál lisztet (lehet burgonya vagy rizsliszt is) egy csésze hideg vízben keverj simára, majd állandó keverés közben csurgasd bele a mártásba.

Forrald fel, így megkapod a kívánt sűrűséget. Vigyázz, ha a lisztet csak simán beleszórod, keverheted bármilyen gyorsan, biztosan csomós lesz! Amikor a mártásod újra felforr, néhány percig még főzd, hogy a lisz íze hozzáídomuljon az étehez! Különben rántásíze lesz az egésznek.

Habverővel kevés burgonyapüré port is keverhetsz a híg mártásba, így sűrűbb lesz. Csak krumpliízű.

Továbbforralással is sűrítheted, de csak azoknál a mártásoknál, amelyekhez tojássárgáját nem adtunk, mert ez összefut a forralásnál. Meg macerás is, mert a sűrűsödő mártásnál, talán csak a tejberizs tud gyorsabban odakapni. Tehát keverd, mint a kisangyal!

 

 

Ha, odaéget

 

… leégett az étel?

A fazék tartalmát óvatosan öntsd át egy másik edénybe. Vigyázat! A leégett aljból semmi se kerüljön át! (Ez csak a kevéssé lepirult ételeknél segít.)

Ha az egészben sütött hús lesült, azonnal tedd át másik edénybe, öntsd rá a zsírt, de a lesült részt ne kapard fel. Adj hozzá 2-3 darabka felvágott vöröshagymát, vagy száraz kenyérhéjat. Mindkettő magába szívja az égett szagot.

A lesült étel kellemetlen ízét a következőképpen veheted el: tedd az ételt tiszta lábosba. Piríts egy-két szelet kenyeret. Óvatosan fektesd a párolgó étel fölé, és ruhával fedd be.

Az égett zsírt is megjavíthatod, ha 1 kg zsírhoz 3 dl vizet öntüntesz és addig forralod, amíg a víz elpárolog. Mielőtt a víz végkép elpárologna, tegyél egy fej vöröshagymát a zsírba, majd 10 perc múlva szedd ki. Ha az égett szag még mindig érződik, tegyél újból hagymát a zsírba.

Ezután már ismét fehér és jóízű lesz. (Ha nem, add a szomszéd kutyájának! Imádni fog!)

 

 

 

... sűrű a mártás?

Ha csak folyadékot adsz a már besűrűsödött mártáshoz, akkor valószínűleg vagy csomós lesz, vagy megválik.

Kezd előröl, az egészet, csak kissebb mennyiségben. Még egy kevés rántás húslevessel, tejjel, tejszínnel vagy más folyadékkal hígitva, aszerint, hogy milyen mártást

 

…elsóztad az ételt?

Átszűrt levesekhez vizet önts! (aztán hívj vendégeket...)

Nyers tojásfehérje habját is keverheted a túl sózott levesbe, s ha megkocsonyásodott, emeld ki. A tojásfehérje a felesleges sót magába szívja.

Rántott vagy habart levesekbe reszelj nyers krumplit , és ezzel forrald fel, majd vágj bele sok friss petrezselymet, zellerlevelet stb. .

Almaecetet keverj össze cukorral, és kávéskanalanként add az ételhez addig, amíg a felesleges sót semlegesíti. (1 kávéskanál ecethez 1 kávéskanál cukrot.)

Nem csak leves, bármely étel, pl. a pörkölt sósságát is mérsékelheted fél késhegynyi szódabikarbónával.

Főzz néhány szem krumplit az ételbe, ha ez az eredeti összeállítást nem zavarja. Máris megszüntetted a problémát! Esetleg elnevezheted máshogy. Így lett, gondolom én, a zöldbablevesből, kertészleves!

 

 

…édesre sikerült?

keverj az ételhez egy kávéskanál citromlevet vagy almaecetet.

Ez nemcsak a cukrot köti le, de az étel ízét is teljesebbé teszi.

 

…ha az étel ízét szeretnénk kihangsúlyozni?

Édes ételek mindig  jobb ízűek lesznek egy csipetnyi sóval. Sós ételekhez és mártásokhoz viszont egy csipet cukrot keverj!.

Amelyik ételbe ecetet teszel, legyen az hús, főzelék, saláta vagy mártás, abba egy kevés cukrot is tegyél, de csak módjával: sem az ecet, sem a cukor ízének érződnie nem szabad.

Rántással nemcsak sűrítjük, hanem ízesítjük is az ételeket.

A lisztet mindig a már meleg zsiradékba keverd és az étel jellege szerint világosra vagy barnára pirítsd. Barnább rántást készíts a hüvelyeseknek, a káposztának vagy pl. a savanyú tojásnak is; világosabb rántást adj a zöldbabfőzelékeknek, a mártásoknak.

A kész rántáshoz keverhetsz a megfelelő ízesítőket: petrezselymet, köménymagot, hagymát, majorannát, fokhagymát, pirospaprikát.

 

 

 

 
Hasznos linkek


Tudod-e.......?

 Hasznos ötletek, tippek

Őszi aktuális
 
Smink, lépésről lépésre


Arcápolás lap
Szépség ABC

 Ajándék

 Az Arc formái 

..Nagyanyáink praktikái. ...
...
...
...
...
...

 

 
Partne programok


 

"PARTNER.gif"



 

 
Számláló
Indulás: 2007-08-15
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!