Avonos lehetőségek
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AVONTERMÉKEK

 

Aktuális katalógus

 

 

 

 

Tanácsadónő

KOORDINÁTOR


 

 



 

 
OLdalamra mutató linkek

 

 

www.e-referrer.com

 

Automatikus link csere rendszer

Ebbe a listába van lehetőség a partneroldalak hivatkozásainak megjelenítésére

Ha, mutató linket

AVONOS LEHETŐSÉGEK-re

helyezel el a honlapodon a rendszer azt automatikusan érzékeli.

Minél több látogató érkezik tőled, annál előrébb kerülsz a listán.

 

 
INFÓ

Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Reklám-Csere Szörföző - http://surf.reklam-csere.hu

 

Visit this site.

 

Új, Magyar, jövedelem építési program

WYW Linkek

nettrend.hu - ami a neten számít

 
Itt hirdesd oldalad

 
Főzési ki mit nem tud

 

Ha, odaéget

 

 

  Tortasütésnél

  • mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
  • Ha a beigli megreped,nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára.

  • A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.
  •  
  • Szép “márványos” lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.
  •  
  • A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.
  •  
  • A mandulaszemeketkönnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.
  •  
  • Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan, könnyedén adjuk hozzá. A habverőt nem szabad a keverőtál széléhez ütögetni, mert a habban levő levegő eltávozik.
  •  
  • A vékonyra nyújtott tésztát is könnyen kezelhetjük, ha rácsavarjuk a sodrófára, majd óvatosan rágörgetjük a sütőlapra
  •  
  • A ragadós tésztát (mint például a mézes-krémes tésztája) belisztezett fólialapok közé téve tudjuk könnyedén kinyújtani.

  •  
  • Hogyan lesz a fánk “szalagos“?
  •  
    • Bő, forró zsiradékban süssük, egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy szabadon úszkálhasson minden darab. Először azt az oldalát süssük fedő alatt, amelyik nem a deszkán feküdt, a másik felét pedig fedő nélkül.
    •  
    • Fánk tésztája laza lesz, ha víz helyett sört vagy szénsavas ásványvizet használunk az összeállításhoz.
    •  
    • Ha megszáradt a mézes sütemény, csomagoljuk fehér papírba, néhány percre tegyük meleg sütőbe, ettől felfrissül és megpuhul.
    •  
    • A torták tésztáját csak teljesen kihűlt állapotban vágjuk fel.
    •  
    • Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.
    • A száraz dió újra jóízű lesz, ha néhány órára tejbe áztatjuk, lecsepegtetjük, és megszárítjuk, mielőtt felhasználnánk.
       
    • Könnyen megakadályozhatjuk, hogy sütéskor összeessen a kuglóf. Sütés előtt állítsunk bele egy szál makarónit, ami kéményként működik.
       
    • Nagyszerű habcsókot készíthetünk, ha egy csipetnyi sütőport teszünk a tojásfehérjékbe, mielőtt felverjük. Minden tojásfehérjéhez 2,5 dkg cukrot számítsunk. Először csak a cukor felével verjük fel, a másik felét pedig óvatosan keverjük hozzá.
       
    • Ha vajjal bekent késsel vágjuk szét a habcsókot, nem fog széttöredezni.
       
    • A tortához készített krém nem fog összecsomósodni, és az állaga is könnyebb lesz, ha előmelegített tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű zsiradékot és a tojásokat.
       
    • Torták díszítéséhez gyakran használunk csokiforgácsot. Megkönnyíthetjük a munkát, ha a tábla csokoládét alaposan lehűtjük és krumplihámozóval farigcsáljuk.
       
    • A petrezselymet csak akkor tegyük az ételbe, amikor már elkészült, mert főzés közben a vitamintartalma csökken.
       
    • A zöldségeket és főzelékféléket csak a főzés legvégén ecetezzük, mert a sav nem engedi megpuhulni.
       
    • Mindig csak annyi ételbe tegyünk tejfölt, amennyi egyszerre elfogy, mert a másnapra félretett ételben erjedést okozhat.
       
    • Nyáron nem savanyodik meg a tej, ha forralásnál cukrot keverünk hozzá. 1 liter tejhez 2 dkg cukrot tegyünk.
       
    • A fejes salátát sose vágjuk késsel, mert a vágás mentén a levelek hamar meglöttyednek, hanem tépkedjük apróra a leveleket, és nejlonzacskóban tároljuk a felhasználásig.
       
    • Főzéskor szép fehér marad a karfiol, ha a főzővízbe egy kevés tejet teszünk, a karfiolszag pedig megszűnik, ha egy nyers krumplit is belefőzünk.
       
    • A salátának szánt uborkát hámozzuk meg, öntsük le forró vízzel, majd hideg vízzel, és csak aztán szeleteljük fel. Így könnyebben emészthető az uborka.
       
    • A kígyóuborkát ne hámozzuk meg, elegendő csak megmosni és így felszeletelni. Csak közvetlenül a felhasználás előtt sózzuk meg, mert különben hamar összeesik.
       
    • A friss főzeléket mindig forrásban lévő vízben, a fagyasztott készítményeket és a burgonyátfőzni. pedig hideg vízben kezdjük el
       
    • A csemegekukoricát forrásban lévő, enyhén sós vízben tegyük fel főni. Így 10 perc alatt megpuhul.
       
    • Ha sárgadinnyét vásárolunk, úgy tudjuk megállapítani, hogy érett-e, ha a szárát megszagoljuk, és tipikusan erős illatot érzünk.
    • Ha a görögdinnyét megkopogtatjuk, és mély hangot ad, akkor már érett. Ha azonban kongó hangja van, akkor még nem elég érett.
       
    • Az újhagyma zöld szárát ne dobjuk el, apróra vágva felhasználhatjuk még körözötthöz, szendvicsvajhoz, saláta- dresszinghez.
       
    • Ha sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.
       
    • A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.
       
    • A fonnyadt zöldség felfrissül, ha hideg vízbe tesszük, amelyhez 1 kanál ecetet is adtunk.
       
    • A megkezdett savanyúság hosszabb ideig eláll, ha olykor 1-1 kockacukrot teszünk az üvegbe.
       
    • Az apróra vágott hagymát szórjuk meg egy kevés liszttel, így nem ég oda, amikor pirítjuk.
       
    • A zöldborsó megtartja a színét, ha főzéskor a vízbe 1-2 szem kockacukrot teszünk. Egy másik lehetőség: ha a friss zöldséget főzés után rövid időre jeges vízbe tesszük.
       
    • Néhány napig frissen tarthatjuk a spárgát, ha nedves ruhába csavarva tesszük a hűtőbe. (Ha szükséges, a ruhát többször is benedvesíthetjük.)
       
    • A brokkolitnem tanácsos zsírban sütni vagy párolni, mert rágós lesz tőle
       
    • Amikor csak néhány csepp citromlére van szükségünk, akkor felesleges egy citromot kettévágni. Fúrjunk egy kis lyukat a citromba, így ki lehet csepegtetni a levét. Könnyebb, ha előtte jól megnyomkodjuk.
       
    • Ha felbontottuk a pezsgőt, de nem fogyott el mind, egy ezüstkanalat lógassunk az üvegbe, nyelével lefelé, és így tegyük be a hűtőbe. Nem veszíti el az ízét, és nem megy ki belőle a buborék.
       
    • Ha néha előfordul, hogy megmarad egy kevés bor a palackban, öntsük bele a jégkockatartóba és fagyasszuk le. Ezeket a borkockákat használhatjuk ízesítésre, szószok pikánsabbá tételére, de borostea készítésére is.
       
    • Gyümölcsléből is készíthetünk jégkockákat. Koktélok ízesítésére pedig apró gyümölcsdarabokat (eper, szeder, meggy stb.) tegyünk a jégkockatartóba, öntsünk rá hideg vizet és fagyasszuk meg. Ezek a jégkockák különösen alkalmasak italok díszítésére.
       
    • Ha leveles tésztát készítünk, nem kell bezsírozni a sütőformát, hanem hideg vízzel kell leöblíteni. Így a gőzölgő víz megemeli, szinte könnyűvé teszi a tésztát. Amikor a leveles tésztát sütés előtt felvert tojássárgájával megkenjük, nem szabad, hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.
       
    • A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.
       
    • Ha a forró puding tetejére kevés porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.
       
    • Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe kell tenni. Ha le- süllyed az edény aljára, már nem használható.
    • Ha nincs elég sütőporunk otthon, 3-4 kanál rummal helyettesíthetjük. Az alkohol majdnem annyira felhúzza a tésztát, mint a sütőpor.
       
    • Amikor csokoládét olvasztunk, vagy süteményt, szószt készítünk vízfürdőben, mindig ügyeljünk arra, hogy a kis edény ne érjen bele a nagyobb edényben forró vízbe, hanem csak a vízgőzbe, mert így a hő egyenletesen oszlik el.
       
    • A vadhúsokat ne forrázzuk. Hideg vízben alaposan áztassuk ki. Annyiszor váltsuk a vizet, míg végül már nem lesz véres.
    • Vadhúst célszerűbb fedő nélkül főzni. Igaz, hogy így tovább tart a főzés, de csak annyi vadíze marad az ételnek, ami még kellemes.
       
    • Ha tepsiben sütjük a vadhúst, színével lefelé kezdjük sütni, és mikor már félig megpuhult, fordítsuk át a másik oldalára. Akkor jó a hús, ha pirosas világosbarna színű, és ha a végét késsel megvágjuk, az szétesik.
       
    • Porhanyósabb lesz a vadhús, ha 2-3 napra olajos vagy ecetes-zöldséges páclébe tesszük.
    • A vadszárnyasok tollát hidegen kell kitépni, nem kell forrázni, mint a háziszárnyasokat.
    • Utána kellemesen meleg vízbe téve a bennmaradt tokok fellazulnak és könnyen tisztítható lesz a bőr.
    • A vadnyúl húsa akkor lesz igazán ízletes és zamatos, ha hőmérséklettől függően érleljük:
      • 2-6 fokon 3-6 nap;
      • 16-18 fokon 2 nap.
    • Ha a vadszárnyas korát nem tudjuk megállapítani, előbb gyengén sós vízben főzzük félpuhára, s csak utána kezdjünk hozzá a sütéshez.
       
    • A friss halat a szeméről, a kopoltyú pirosságáról lehet megismerni, és arról, hogy a hal húsa rugalmas.
       
    • A szálkás halat felbontás után éles késsel sűrűn vagdaljuk be (irdaljuk), így a vékony szálkákat is átvágjuk, és jobban át is sül.
       
    • Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
       
    • A kellemetlen halszagot eloszlathatjuk, ha a főzővízbe egy kevés tejet öntünk.
       
    • A vadszárnyasok mellehúsát mindig spékeljük meg vékony szalonnacsíkokkal.
       
    • Vágódeszkánkról úgy távolíthatjuk el az erős hagyma- vagy halszagot, hogy egy evőkanál ecettel vagy fél citrommal jól bedörzsöljük, utána pedig hideg vízzel alaposan leöblítjük.
       
    • Edényeink aljáról könnyen eltűnik az odaégett ételmaradék, ha sós vizet öntünk bele és 1-2 óráig állni hagyjuk vagy a sós vizet felforraljuk benne. Végül pedig alaposan ki kell öblíteni.
       
    • Ha elpiszkolódik, foltos lesz a fonott kosarunk vagy a kerti bútor, tömény konyhasóoldattal alaposan keféljük át, bő vízzel öblítsük le, s a szabad levegőn hagyjuk megszáradni. Hogy ne száradjon ki a fonat, időnként citromos olajba mártott törlőruhával töröljük át a felületét.
       
    • Ha a konyhai mosogatónk elszíneződik a csöpögő melegvíztől, a foltra öntsünk ecetet, s néhány óráig hagyjuk rajta.
    • A kávéfőzőnkben lerakódott vízkőtől úgy szabadulhatunk meg, hogy erősen ecetes vizet főzünk át rajta, majd alaposan kiöblítjük.
       
    • Porcelánedényeket úgy tisztíthatunk, hogy először alaposan átdörzsöljük nedves sóval, s csak utána mosogatjuk el.
       
    • A sajtreszelőt könnyű tisztítani, ha használat után száraz kenyérdarabot reszelünk rajta.
       
    • Az elektromos tűzhely főzőlapjait ecettel vagy citromlével bedörzsölve takarítjuk, majd néhány csepp olajjal kifényesítjük. (Csak kikapcsolt készüléket!)
       
    • A csavaros tetejű befőttesüvegeket könnyen kinyithatjuk, ha egy pillanatra forró vízbe mártjuk.
       
    • Az egymásba szorult üvegpoharakat erőltetés nélkül tudjuk szétválasztani, ha a belső poharat feltöltjük hideg vízzel, a külsőt pedig meleg vízzel töltött tálba merítjük.
       
    • Akkor is kinyithatjuk a parafa dugós palackokat, ha nincs dugóhúzónk, az üveg nyakára forró vizet kell engednünk.
    • Ha sütés vagy főzés előtt forró vízbe mártjuk a hurkát, a kolbászt, a virslit, nem reped meg a bőre, gusztusosan tálalhatjuk.
    • Forralás közben nem fut ki a tej, ha az edény szélére kevéske vajat kenünk.
    • Könnyebben tisztítjuk a halat, ha előtte rövid időre ecetes vízbe tesszük.
    • Gyorsabban megfő a burgonya, ha a vízbe kevés margarint teszünk.
    • Nem kell kidobni a megsárgult és ütődött karfiolt, tejes vízben főzve megújul.
    • Rendbe jön az avas vaj, ha felolvasztás után leöntjük róla a habot, és kenyérhéjat teszünk bele.
    •  


     
    Hasznos linkek


    Tudod-e.......?

     Hasznos ötletek, tippek

    Őszi aktuális
     
    Smink, lépésről lépésre


    Arcápolás lap
    Szépség ABC

     Ajándék

     Az Arc formái 

    ..Nagyanyáink praktikái. ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...

     

     
    Partne programok


     

    "PARTNER.gif"



     

     
    Számláló
    Indulás: 2007-08-15
     

    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!